Bröllop

Grattis till det stundande bröllopet! Vilken underbar känsla att få gifta sig med personen man älskar!

Men euforin övergår snart i ett omfattande och tidskrävande planeringsprojekt. Budgetkalkyler, lokaler med olika prislappar och regler, catering, ljudsystem, musik…? 

Är detta tillfället då man slår på stort och bokar en DJ? Kanske en trubadur eller till och med ett band? Vad blir egentligen skillnaden på dansgolvet? Och vad kostar det ens att boka livemusik?

För en lyckad bröllopsfest

Många saker spelar såklart in för att få till en lyckad bröllopsfest. Men när middagen är uppäten och det blivit dags för första dansen finns det antagligen inget som toppar en bra live-akt. Det är ett säkert kort till ett lyckat dansgolv. En duktig trubadur, en DJ med känsla eller ett svängigt band som leder kvällen vidare och ser till att alla får en oförglömlig upplevelse!

Inom kort kommer släpper jag en e-bok om hur man skapar en lyckad bröllopsfest, med speciellt fokus på musik och ljud. Där förklarar jag även skillnader mellan t.ex. DJ och olika bandkonstellationer och vad man kan förvänta sig pris- och upplevelsemässigt. Till dess – hör av dig för en gratis konsultation!

Leion - mer än en trubadur

Få saker tycker jag om så mycket som att spela på bröllop. Det är en stor ära för mig att få bidra till att göra er dag så bra som möjligt genom min musik. Jag spelar både finstämt under vigslar, mingel, liksom festmusik till dansgolvet.

Jag kan även ta kommandot över allt som rör ljud och musik under bröllopet. Se till att det finns högtalare på rätt ställe, trådlösa mikrofoner till talare, lounge-musik i bakgrunden när det passar – att allting fungerar sömlöst smidigt på er dag! 

Kontakta mig för bokning eller för gratis konsultation om hur vi kan göra ert bröllop oförglömligt!

Vigsel

Till kyrkoklockor och orgelspel. I en mysig skogsglänta. I er egna vackra trädgård. Var ni än är och hur ni än vill ha det så är det här ögonblicket då ni säger ja till varandra. Musik brukar vara ett självklart inslag under vigseln. Jag övar in och framför de sånger som ni vill höra och gör dem på mitt sätt, med gitarr och sång. Tekniken runt framförandet ordnar jag såklart med. Är det en borglig vigsel kan jag ordna mikrofon åt vigselförrättare – något jag rekommenderar om ni är utomhus

Kompa en gäst som ska sjunga? Framföra något tillsammans med andra musiker? Hjälpa till med ljudet? Jag hjälper er med era önskemål.

Kom låt oss vandra ut, i den kärlek som aldrig tar slut

Brudskål & mingel

Brudskål, välkomstskålen som hålls när brudparet anländer till festlokalen eller festplatsen. Ofta brukar det vara mingel både före och efter skålen. Ni ska göra ert bröllop precis som ni vill ha det, men det här är ett väldigt vanligt inslag för tiden mellan vigsel och middag. 

Här kan jag underhålla gästerna med min musik. Jag tar inte så fokus utan spelar på en volym som är lätt att konversera till. Men kanske börjar ändå höfterna svänga lite. Musiken är väldigt blandad men det är i regel låtar som många känner igen, och med en tydlig puls. Det är inte ovanligt att ett gäng redan här börjar sjunga och klappa med!

Inte helt ovanligt här är att en toastmaster, eller en gäst, vill säga något. Då finns en trådlös mikrofon förberedd för detta.

Det är bastrumman som får rumporna att svänga!

Från första till sista dansen

Äntligen dags att släppa loss! Nu står dans, glädje till röjig musik och blinkande ljus står i centrum. En skillnad mellan Leion och en vanlig trubadur är bastrumman. Och för att förklara det enkelt – det är bastrumman som får rumporna att svänga! 

Fokus ligger på låtar som folk känner igen och som har ett tydligt, härligt dansant groove. Här är det ofta rappa kast mellan årtionden och musikstilar. Från 90-tals schlager till modern house till buggvänligt 60-tal, allt sker med sömlösa övergångar. Givetvis gör jag hela tiden en bedömning vilken publik jag har på dansgolvet och vad de uppskattar. Ofta märker man vilken typ av låtar som ger bäst respons – så gör man mer av det!

Traditionen är ju att den första dansen är brudparets egna. Antingen en hel sång, eller första delen av sång och att de andra släpps in så småningom. Kanske är det här något ni vet att ni vill göra, kanske känns det obekvämt. Ni gör precis som ni vill. Personligen tycker jag det är ett fint och utmärkt sätt att inviga dansgolvet. Ofta spelar jag då en låt som ni själva valt att dansa till. Till ljudet av applåder efter första dansen går jag oftast raskt över till en dragig låt i upptempo, som får alla att känna “wow, nu är det fest, nu kör vi!”

Festens stora hit!

Rated 5 out of 5

Vi bokade Joakim till vår bröllopsfest och det blev kvällens stora hit. Dels bjöds gästerna på mingelmusik när de kom till lokalen vilket skapade en mysig och välkomnande stämning. Sen körde han igång partyt med musik som alla kunde och som drog igång feststämningen hos alla. Dansgolvet var fullt från första till sista låten och alla mellan 8 och 80 var uppe på golvet.

Även kommunikationen både innan, under och efter festen har fungerat toppen där Joakim har kunnat bidra med tankar och idéer utifrån sin stora erfarenhet men där vi också har fått möjlighet att vara väldigt delaktiga i hur och vad vi önskat.

Över all förväntan!!!

Rated 5 out of 5

Vi bokade Joakim på vår bröllopsfest. Det var de bästa vi kunde gjort. Otroligt uppskattad musiker, fick många fina kommentarer från gästerna. Skicklig både på att spela och sjunga. Väldigt stämningsfullt från det att gästerna kom till festen till röj på dansgolvet. Vi erfarar Joakim som väldigt flexibel, tillmötesgående och positiv! Om vi skulle boka in honom vid annat festligt tillfälle? Absolut, utan tvekan!

Paket, upplägg & teknik

Det jag allra oftast ger till mina bröllopskunder är antingen mitt kvälls- eller heldagspaket. Den enda skillnaden är att heldagspaketet även inkluderar musik till vigseln. Båda paketen är väldigt prisvärda och uppskattas av många brudpar eftersom det täcker alla behov kring musik, ljud, scenljus, samt närliggande service.

Heldagspaket

Heldagspaketet är det mest omfattande paketet jag erbjuder vid bröllop. Det är ett väldigt prisvärt och heltäckande paket som har uppskattats av väldigt många brudpar eftersom det täcker alla behov kring musik, ljud, scenljus och närliggande service. Kvällsshowen och vigselspelningen är mina huvudnummer, men eftersom jag ändå är på plats erbjuder jag desto mer som ett mervärde.

Kvällspaket

För att förklara det lite enkelt: kvällspaketet är exakt samma som heldagspaketet fast med   skillnaden att jag inte spelar på vigseln. Detta är därför ett billigare alternativ, eller ett alternativ som passar om till exempel någon av gästerna sjunger på vigseln. Här är alltså mitt första uppdrag att spela till minglet, om ni så önskar.

Kontakta mig för bokning eller för gratis konsultation om hur vi kan göra ert bröllop oförglömligt!

Wenger Leion & mer

Dubbla krutet för en ännu hårdare smäll!

Tillsammans med min kollega Dennis (Wenger) skapar vi Wenger Leion – Sveriges minsta liveband. Han, liksom jag, spelar en trumma med foten, elbas och tillsammans sjunger vi i stämmor. Det går att boka Wenger Leion enligt samma paketupplägg ovan eller bara vår kvällsshow. Det här är för er som vill lägga i högsta möjliga växel till festen och som har lite högre budget. 

Både bandet Wenger Leion och soloakten Leion går dessutom att få i paketpris tillsammans med en saxofonist och/eller DJ. Vår saxofonspelande vän David är en riktig showman!

Koordinator

Kanske känner ni – men vill ju bara gifta oss, vi har inte tid eller ork med all planering runt omkring. Har ni då pengarna kan då överväga att jobba med en bröllopskoordinator. Jag har haft nöjet att jobba med flera och kan även rekommendera någon för er. De tar det stora ansvaret för att planeringen och att synka alla deltagande parter.

Bröllopskollegor

Jag har sett många bröllop av väldigt olika karaktär. Jag har också jobbat sida vid sida med duktiga fotografer, videografer, florister, andra musiker, samt ätit mycket god mat och varit i många trevliga lokaler. Utöver detta är jag också en del av nätverket Bröllopskollegor. Känner ni ett förtroende för mig som person så kan jag även hjälpa till att rekommendera duktiga personer till er dag. Hör av er för en fri konsultation.

All lycka till er!

Om jag redan skulle vara bokad ert datum kan jag såklart hjälpa er att hitta andra duktiga musiker. Har ni läst så här långt, oavsett om ni väljer att kontakta mig eller inte så önskar jag er alla lycka och hoppas att ni får en fantastisk dag.

Fler videos