Företagsevent

Äntligen dags för den stora festen! Nu vill vi se kollegorna dansa natten lång! Låt detta bli ett minne för livet! Låt alla känna “wow, vilken härlig arbetsplats jag har som fixat allt det här!” Hoppas allting går smidigt. Hoppas inget strular. 

Men vänta nu…

Det är ju du som fått i uppdrag att styra det här! Ditt ansvar att det blir lyckat, att allt går smidigt. Du som bestämmer hur stor del av budgeten går till lokal, catering… och livemusik – är det något att satsa på eller räcker det med Spotify? Många frågor dyker säkert upp när ni planerar firmafesten. Oavsett om det är sommarfest, julfest, oktoberfest eller bara en afterwork. 

Så varför livemusik?

Varför lägga pengar på livemusik? Kort och gott – för att bra musik räddar alla fester. Ett bra festband, en härlig DJ eller en duktig trubadur gör alla något som en Spotify-lista aldrig kan göra. De ger festen en dimension till. Musikerna spelar oftast den tiden när kvällen når sin peak. Det är vid den peaken det är mest känslor, det som folk minns bäst. Så låt festen bli oförglömlig!

Leion - mer än en trubadur

Trubadur kan ju vara lite mysigt tidigare under kvällen, men sen behöver vi nog ett band eller en DJ. Eller?

Jag brukar endast motvilligt titulera mig som trubadur. Ofta får jag respons i stil med “jag hörde musiken och trodde det var ett band som stod på scen, sen såg jag att det bara var du!”. 

Med en stadig bastrumma och rappt gitarrspel får jag dansgolvet att svänga. Det finns egentligen ingen anledning att boka fler musik-akter. Nåja, det är klart det kan vara kul. Men min enmans-show fungerar från soft mingelmusik, till tävling i musikquiz, till fullskaligt dansgolv. Jag tycker med handen på hjärtat att mitt koncept är bland det mest prisvärda man kan boka för en firmafest.

Joakim förvandlade vår fest till en oförglömlig kväll.

Rated 5 out of 5

Joakim har inte bara sångrösten som alla sjunger med till, han är också väldigt social och lätt att samarbeta med. Från lugnare välkomstmusik till musikquiz och fullproppat dansgolv. Riktigt bra underhållare som känner in rummet och bjuder på något för alla smaker. Stort tack Joakim för att du gjorde vår kväll fantastisk och oförglömlig. Vi hoppas att få anledning till att samarbeta med dig igen!

Kontakta mig för en gratis konsultation så pratar vi om hur ni kan lyfta er firmafest! Utan förväntan på bokning. Men om du redan vet att du vill boka – samma knapp!

Tingle Mingle

Tingle Mingle är mitt mingelset. Ofta är det här starten på festen då folk kommer in i rummet. Kanske får de en drink i handen… och titta! Där står det en trubadur och spelar. Här tar jag inte så mycket fokus utan spelar på en volym som är lätt att konversera till. Men kanske börjar höfterna ändå svänga lite. Musiken är väldigt blandad men det är i regel låtar som många känner igen och med en tydlig puls. Det är inte ovanligt att ett gäng redan här börjar sjunga och klappa med!

Never Gonna Quiz You Up!

Inget får folk att tända till som en tävling! Ett live-musikquiz kan vara en härlig party-startare. Givetvis delas pluspoäng ut för klappande, sång och spontan dans. Personligen tycker jag det är kul med blandade frågor som får sväva ut lite. Så inte varje fråga blir låttitel, artist och årtal. 

Quizen sker vanligtvis i lag om 4-8 personer och jag tillhandahåller talonger (älskar det ordet, alltså ett papper med alla frågor), samt pennor. Har ni haft fler tävlingar tidigare under dagen? Om ni vill kan vi då lägga ihop resultaten med musikquizet. Pris kan antingen jag stå för, eller så gör ni det.

Gratis quiz!

Här får du ett quiz du kan köra med kollegorna. Använd spellistan så slipper du spela låtarna själv!

Talong (papper för tävlande lag)

Facit, Spellista & Instruktion

Det är bastrumman som får rumporna att svänga!

Dirty Dancing

Ett eller flera set där glädje och dans till röjig musik och blinkande ljus står i centrum. En stor skillnad mellan Leion och en vanlig trubadur är bastrumman. Och för att förklara det enkelt – det är bastrumman som får rumporna att svänga! Fokus ligger på låtar som folk känner igen och som har ett tydligt, härligt dansant groove. Här är det ofta rappa kast mellan årtionden och musikstilar. Från 90-tals schlager till modern house till buggvänligt 60-tal. Allt sker med sömlösa övergångar. 

Givetvis görs hela tiden en bedömning vilken publik jag har på dansgolvet och vad de uppskattar. Ofta märker man vilken typ av låtar som ger bäst respons – så gör man mer av det! Dirty Dancing-setet kommer med rökmaskin och rörligt ljus som skapar ett klubbigt dansgolv. Det här är en investering jag gjort ganska nyligen och därför saknas det härliga ljuset i alla videos.

Man vet aldrig riktigt vart kvällen tar vägen, därför försöker jag alltid vara i nuet, vara ett med publiken och fånga upp det spontana

Sing-Song-Along

Kanske är det inte dans ni är ute efter? Sing-Song-Along är setet som skapar festlig stämning för den sittande eller stående publiken. Här är fokus på sånger som folk känner igen och som är enkla att sjunga med till. Istället för de sömlösa övergångarna mellan låtar, skapar jag här lite utrymme för mellansnack och interaktion med publiken. Kanske får de gissa vilken låten är som jag börjar spela introt på. Kanske får någon feeling att komma upp på scen och sjunga en sång med mig. Man vet aldrig riktigt var kvällen tar vägen, därför försöker jag alltid vara i nuet, vara ett med publiken och fånga upp det spontana.

Paket, upplägg & teknik

Så hur vill ni lägga upp er kväll? Tingle-Mingle, paus för middag, musikquiz som så småningom övergår i Dirty Dancing? Det är ett förslag på ett ganska vanligt upplägg – och som funkar varje gång. Ofta kör jag två, tre eller ibland till och med fyra set under en kväll, där quiz och mingel då ses som varsit set. 

Vanligtvis ger jag offert på ett pakepris för ett upplägg som även inkluderar ljud, ljus och dessutom även talarmikrofoner ni kan använda under kvällen utan extra kostnad.. Talarmikrofonerna kan senare även användas för spontan karaoke.

Ljudsystemet ger mycket volym, med mycket bas, i små till medelstora lokaler och för upp mot cirka 150 personer. För större event kan ytterligare ljud hyras in. Ljus och rökmaskin kan tas med i paketupplägg.

Jag tar musik- och ljudansvaret för hela kvällen, även när jag inte står på scen. Under mina pauser ser jag till att det spelas musik i en stil och volym som känns relevant. 

Kanske önskar ni att kvällen och musiken går i ett visst tema? Kontakta mig för en fri konsultation så pratar vi om hur vi kan göra ett sådant upplägg.

Bastrumman blev pricken över iet!

Rated 5 out of 5

Vi anlitade Joakim till våran personalfest för Postnord TPL i Norrköping. Jätteduktig kille som kunde en stort urval av låtar från dåtid till nu. Proffsig och bra utrustning, och bastrumman blev pricken över iet! Han fick även med hela publiken vilket var något som vi tyckte var viktigt när vi skulle anlita en trubadur. Kan varmt rekommendera Joakim!

Fantastisk trubadur med hjärta

Rated 5 out of 5

Varje gång vi förmedlar Joakim känner jag mig trygg! Och trygg är ju den absolut bästa känslan. Joakim känner av, känner in och levererar alltid över förväntan. Han gör det lilla extra för kunden. Proffsigt och naturligt på samma gång. Musikalisk själ som brinner för det han gör. Rekommenderar Joakim Leion varmt!

Wenger Leion & mer

Dubbla krutet för en ännu hårdare smäll!

Tillsammans med min kollega Dennis (Wenger) blir vi Wenger Leion – Sveriges minsta liveband. Han, liksom jag, spelar trumma med foten, elbas och tillsammans sjunger vi i stämmor. Vi kör precis samma upplägg som Leion i övrigt. Det här är för er som vill lägga i högsta möjliga växel till festen och som har lite högre budget. 

Både bandet Wenger Leion och soloakten Leion går dessutom att få i paketpris tillsammans med en saxofonist och/eller DJ. Vår saxofonspelande vän David är en riktig showman!

Eventbolag, catering & lokal

Kanske känner du och ni ändå att det vore skönt att delegera ansvaret för festen? Så att ni verkligen kan luta er tillbaka och bara njuta av kvällen. Jag har under åren samverkat med flertalet duktiga eventbolag och har ett par jag verkligen kan rekommendera.  

 

På samma sätt har jag jobbat tillsammans med många cateringfirmor (ätit mycket god mat!) och varit i många festlokaler/konferensanläggningar. Framförallt i Östergötlands-regionen. Kontakta mig för en fri konsultation, så kan jag även rekommendera eventbolag, catering eller festlokal till er.

 

Lycka till med festen!