Privata fester

Dags för århundradets fest! Kanske någon fyllt 40. Någon tagit studenten. Oktober-fest. Kanske bara för det blivit sommar… Det finns ofta en anledning till att styra upp en riktigt härlig fest! Och alla anledningar är bra anledningar.

Men lyckade fester kräver planering. Kanske kommer planeringen också med en viss oro. Har vi tänkt på allt? Tänk om folk inte kommer? Eller tänk om de gör det, men festen floppar? Är livemusik något att satsa på, eller är folk är nöjda med Spotify? Visst vore det tråkigt att lägga pengar på en trubadur… som sen inte är bra. Då måste man ju nästan av ren hänsyn stå ut med honom hela kvällen!

Så varför livemusik?

Varför lägga pengar på livemusik? Kort och gott – för att bra musik räddar alla fester. Ett bra festband, en härlig DJ eller en duktig trubadur gör alla något som en Spotify-lista aldrig kan göra. De ger festen en dimension till. Musikerna spelar oftast den tiden när kvällen når sin peak. Det är vid den peaken det är mest känslor, det som folk minns bäst. Så låt festen bli oförglömlig!

Leion - mer än en trubadur

Endast motvilligt titulerar jag mig som trubadur. Ofta får jag respons i stil med “jag hörde musiken och trodde det var ett band som stod på scen, sen såg jag att det bara var du!”. 

Med en stadig bastrumma och rappt gitarrspel får jag dansgolvet att svänga. Min enmans-show fungerar från soft mingelmusik, till tävling i musikquiz, till fullskaligt dansgolv. Jag tycker med handen på hjärtat att mitt koncept är bland det mest prisvärda man kan boka till festen när det kommer till livemusik.

Joakim förvandlade vår fest till en oförglömlig kväll.

Rated 5 out of 5

Joakim har inte bara sångrösten som alla sjunger med till, han är också väldigt social och lätt att samarbeta med. Från lugnare välkomstmusik till musikquiz och fullproppat dansgolv. Riktigt bra underhållare som känner in rummet och bjuder på något för alla smaker. Stort tack Joakim för att du gjorde vår kväll fantastisk och oförglömlig. Vi hoppas att få anledning till att samarbeta med dig igen!

Kontakta mig för en gratis konsultation så pratar vi om hur ni kan lyfta er fest! Utan förväntan på bokning. Men om du redan vet att du vill boka – samma knapp!

Tingle Mingle

Tingle Mingle är mitt mingelset. Ofta är det här starten på festen då folk kommer in i rummet. Kanske tar de något att dricka… och titta! Där står det en trubadur och spelar. Här tar jag inte så mycket fokus utan spelar på en volym som är lätt att konversera till. Men kanske börjar höfterna ändå svänga lite. Musiken är väldigt blandad men det är i regel låtar som många känner igen och med en tydlig puls. Det är inte ovanligt att ett gäng redan här börjar sjunga och klappa med!

Never Gonna Quiz You Up!

Inget får folk att tända till som en tävling! Ett live-musikquiz kan vara en härlig party-startare. Givetvis delas pluspoäng ut för klappande, sång och spontan dans. Personligen tycker jag det är kul med blandade frågor som får sväva ut lite. Så inte varje fråga blir låttitel, artist och årtal. 

Quizen sker vanligtvis i lag om 4-8 personer och jag fixar talonger (älskar det ordet, alltså ett papper med alla frågor), samt pennor. 

Gratis quiz!

Här får du ett quiz du kan köra med vännerna. Använd spellistan så slipper du spela låtarna själv!

Talong (papper för tävlande lag)

Facit, Spellista & Instruktion

Det är bastrumman som får rumporna att svänga!

Dirty Dancing

Ett eller flera set där glädje och dans till röjig musik och blinkande ljus står i centrum. En stor skillnad mellan Leion och en vanlig trubadur är bastrumman. Och för att förklara det enkelt – det är bastrumman som får rumporna att svänga! Fokus ligger på låtar som folk känner igen och som har ett tydligt, härligt dansant groove. Här är det ofta rappa kast mellan årtionden och musikstilar. Från 90-tals schlager till modern house till buggvänligt 60-tal. Allt sker med sömlösa övergångar. 

Givetvis görs hela tiden en bedömning vilken publik jag har på dansgolvet och vad de uppskattar. Ofta märker man vilken typ av låtar som ger bäst respons – så gör man mer av det! Dirty Dancing-setet kommer med rökmaskin och rörligt ljus som skapar ett klubbigt dansgolv. Det här är en investering jag gjort ganska nyligen och därför saknas det härliga ljuset i alla videos.

Man vet aldrig riktigt vart kvällen tar vägen, därför försöker jag alltid vara i nuet, vara ett med publiken och fånga upp det spontana

Sing-Song-Along

Kanske är det inte dans ni är ute efter? Sing-Song-Along är setet som skapar festlig stämning för den sittande eller stående publiken. Här är fokus på sånger som folk känner igen och som är enkla att sjunga med till. Istället för de sömlösa övergångarna mellan låtar, skapar jag här lite utrymme för mellansnack och interaktion med publiken. Kanske får de gissa vilken låten är som jag börjar spela introt på. Kanske får någon feeling att komma upp på scen och sjunga en sång med mig. Man vet aldrig riktigt var kvällen tar vägen, därför försöker jag alltid vara i nuet, vara ett med publiken och fånga upp det spontana.

Paket, upplägg & teknik

Så hur vill ni lägga upp er kväll? Tingle-Mingle, paus för middag, musikquiz som så småningom övergår i Dirty Dancing? Det är ett förslag på ett ganska vanligt upplägg – och som funkar varje gång. Ofta kör jag två, tre eller ibland till och med fyra set under en kväll, där quiz och mingel då ses som varsit set. 

Vanligtvis ger jag offert på ett pakepris för ett upplägg som även inkluderar ljud, ljus och dessutom även talarmikrofoner ni kan använda under kvällen utan extra kostnad.. Talarmikrofonerna kan senare även användas för spontan karaoke.

Ljudsystemet ger mycket volym, med mycket bas, i små till medelstora lokaler och för upp mot cirka 150 personer. För större event kan ytterligare ljud hyras in. Ljus och rökmaskin kan tas med i paketupplägg.

Jag tar musik- och ljudansvaret för hela kvällen, även när jag inte står på scen. Under mina pauser ser jag till att det spelas musik i en stil och volym som känns relevant. 

Kanske önskar ni att kvällen och musiken går i ett visst tema? Kontakta mig för en fri konsultation så pratar vi om hur vi kan göra ett sådant upplägg.

Festens höjdpunkt!

Rated 5 out of 5

Vi är så tacksamma och glada för Joakims fantastiska spelning på vår födelsedagsfest den 22 juli. Med stor energi, genuin musikalitet och fin kontakt med publiken så fick vi njuta av allt ifrån finstämda visor, danslåtar till tunga rockriff. Vilken toppenkväll det blev. Alla dansade och sjöng med. Kan verkligen rekommendera denna proffsiga trubadur.

Oförglömlig kväll!

Rated 5 out of 5

Tack Joakim, för ditt engagemang på min mans 50-årskalas! 🤩 Du var en klippa på festen och du förgyllde hela kvällen med mycket fin sång, musik och bra quiz. Du har en fantastisk förmåga att få alla i olika åldrar att trivas! 🎵🥂🍾🎶 Vi fick en oförglömlig kväll! ✨

Wenger Leion & mer

Dubbla krutet för en ännu hårdare smäll!

Tillsammans med min kollega Dennis (Wenger) blir vi Wenger Leion – Sveriges minsta liveband. Han, liksom jag, spelar trumma med foten, elbas och tillsammans sjunger vi i stämmor. Vi kör precis samma upplägg som Leion i övrigt. Det här är för er som vill lägga i högsta möjliga växel till festen och som har lite högre budget. 

Både bandet Wenger Leion och soloakten Leion går dessutom att få i paketpris tillsammans med en saxofonist och/eller DJ. Vår saxofonspelande vän David är en riktig showman!

Lycka till med festen!